Thursday, August 4, 2016

Seenesupp

Vihma sadas kaks päeva ja õues sellise ilmaga töid teha ei viitsinud. Sellepärast läksime pojaga metsa - seenele. Võtsime kaasa seljakoti võileibadega ja olime valmis olema kaua. Läksime aiast välja, kohe algabki meie mets. Metsas on matkarada umbes 100 m. Kõndinud kahel pool rada sinna ja tagasi, olime metsas nats üle poole tunni ning korvid olidki täis.




Saime kukeseeni, tõmmuriisikaid, oranzi mütsiga puravikke ja hunniku sooseeni. Sekka veel kase- ja haavariisikad.

Osad kupatasin talveks. Tõmmuriisikatest teen hapendatud seeni. Tehakse nagu hapendatud kurki. Ülihead. Aga spetsiifilise maitsega, kõikidele ei pruugi maitseda. Näiteks kui ei meeldi hallitusjuust, siis arvan, et ehk ei meeldi ka hapendatud seened. Aga mine tea ...

Puraviku jalgadest tegin seenesuppi. Meil on suur pere, sellepärast panen keema kohe klaasi tangu koos supikontidega. Saan buljongi. Puhastan liha kontidest. Supi sisse oma aiamaa kartul, vigurporgand, till ja sibul. Puravikujalad praen mõnda aega võis läbi ja siis lisan supile.
Väga maitsev.
Kui supikonte pole, siis võib koos jalgadega läbi praadida ka singikuubikud. Supp saab sama maitsev.

No comments:

Post a Comment