Friday, July 15, 2016

100 megabaiti versus 20 megabaiti

Elades pealinnas teenindab meie vajadusi 100 megabaiti internetti. Vabandan kõikide lugejate ees oma sõnastuste pärast, sest väga täpselt ei teagi, kuidas neid asju nimetada ;-( Kirjutan nii, nagu ma aru sain.
Ühesõnaga, meil on täna poole seina suurune telekas mis töötab neti toel. Sellega saab internetti ja kõikidele kodulehtedele nagu ikka internetis. Lisaks treeningprogramme jm. Meil on nii filmiriiul kui videolaenutus ja kõik kanalid mida üldse tead.
Veel on meil arvuti millega poisid mängivad mingit mängu millega teenitakse punkte, mille tõttu nad omavahel kaklevad ja mille tulemustest klassikaaslastele kindlasti teada antakse.
Meil on kaks sülearvuti, millega me tööd teeme.
Enam vähem saame hakkama, poisid küll vahel seisavad käed puusas ukselävel ja tahavad teada, miks nende mäng läägab aga sellegipoolest, mängime välja.
Kolides maale saab meil olema vaid 20 megabaiti. Mida me selle eest saame ja mida mitte? Saan öelda, et meile ei tule midagi juurde, pigem saame öelda, et midagi meile ikka jääb ka. Meile jääb neti kasutamine sülearvutites töö tegemiseks. Saame tulevikus telekast näha 24 kanalit. Filmilaenutus kaob. Telekast netti me ei saa: naljakaid videoid enne magamaminekut youtube´ist me enam vaadata ei saa. Ka vaid täiskasvanutele mõeldud asju me enam vaadata ei saa. Mängida seda mängu poisid samuti enam ei saa. Aga seda nad veel ei tea. Ma ei tea, mis siis saab, kui teada saavad ...

Kuidas nii? küsimusele vastas teenusepakkuja, et no kuulge - teie ju kolite. See on hajaasustus. See on kõik, millega peame hakkama saama.

Tahaks küsida. Ei tea veel kellelt, aga ikka- Kas see on normaalne?

No comments:

Post a Comment