Tuesday, February 21, 2017

Suure/väikese südamega bussijuht

Veebruaris pööras Põlvamaa liinibussi juht otsa ringi ja viis koduteest mööda sõitnud lapsekese teeotsa tagasi. Selle loo peale olid Eestlased uhked - just sellist Eestit me tahame!

http://elu24.postimees.ee/4012451/suure-suedamega-bussijuht-uetlesin-et-kuelma-on-palju-ja-seega-ma-pisarates-last-vaelja-isa-ootama-ei-saada?_ga=1.154057976.1714571957.1475231671

Nüüd meie loo juurde.

Enne vabariigi aastapäeva juhtus selline lugu, et me armas auto ütles üles, esiratas tuli alt ära. Parandus kestis kaks päeva. Meie jaoks tähendas see seda, et linna saime kahel päeval H-liinid AS bussiga nr 413. Hommikul linna, õhtul tagasi. Hommikune väljumine on 7.37, pool tundi sõitu, kella 8:00- ks ei jõua, hilinemine on garanteeritud. Aga asi seegi. Oleme sõitnud bussiga ka suvel, reisijad on ikka samad, juba nägupidi tuttavad ja teretamegi.

Buss sõidab mööda Peterburi mnt ja sõidab mööda ka abikaasa koolimajast. Bussijuht teeb hommikuti Peterburi mnt peatuse ja laseb väljuda ühel meesterahval. Ka kooli juures on Majaka bussipeatus, seal maha minnes saame me tööle suurema hilinemiseta.

Esimesel hommikul sujus kõik tõrgeteta. Pilet ja kohad olid vabad. Väljus see meesterahvas, Majaka peatuses saime väljuda ka meie.
Teisel hommikul oli algus sama. Pilet ja kohad ostetud, meesterahvas sai väljuda, sättisime meiegi end Majaka juures ettepoole, palusime peatust.

Nüüd ütles bussijuht, et ei peatu. Vastusele, kuidas nii, eile ju peatus?, vastas ta, et see oli eile. Küsimusele, kuidas siis see meesterahvas sai peatuse, kes just väljus? Vastas, et see on tema otsustada, kas peatub või mitte. Küsimusele, kuidas see nii suvaline on, kas mingi kord ka selle kohta on? Vastas bussijuht, et sellised asjad tuleb kohe, kui piletit ostame, küsida. Ei saanud, aru, mis vahet seal on. Lubasime siis järgmine kord kohe küsida aga kas praegu saame väljuda? Siis ohkis ja ähkis, keerutas kulmu ja rikkus kõikide hommiku.

Mille jaoks sellist jama vaja on?

Hea bussiliini nr 413 korraldaja! Palun pane bussi silt - selle sildi kõrvale, et süüa bussis ei tohi - et bussijuhilt tuleb paluda peatust siis ja siis või üldse mitte. Ärge kehtestage end reisijate peal!

Sellist teeninust küll ei taha! Je see pole küll see Eesti ja bussireiside korraldus, mille üle uhke olla!






No comments:

Post a Comment