Friday, September 16, 2016

pead jalad koos


Sel korral mõtlesin kirjutada sellest, kuidas me argielu välja näeb, millise sõnapaariga seda iseloomustada saaks ja mida see tähendab.
Fraseoloogiasõnastik kirjeldab pead-jalad koos elamist nõndaviisi: väga suures ruumipuuduses, kitsastes korterioludes, tihedasti koos elama.
Arutlen siis sõnastikus välja toodud mõistete üle. Meil on hetkel ruumipuudus, toad valmimas, kasutada üks tuba kolme lapse peale. Pead-jalad saavad kokku, suure ampluaaga liigutusi teha ei maksaks, nii võib midagi ümber minna. Horisontaalasendis on pilt kõige lahedam :)

Aga ei saa kurta! Liikuma mahub, asjadel on koht. Leidmiseks kulub tiba rohkem aega. Kitsikuseks aga olukorda küll nimetada ei saa, sest hoov on võimalusi täis nii mängimiseks kui vaba aja veetmiseks. Ka kõrvalhoonete ruumid võimaldavad soovi korral üksi olemist.

Mis aga emana hinge läks, oli see, et tihedasti koos elamisel on plussid. Mu pojakesed on mu silme all, nad arvestavad rohkem üksteisega, me suhtleme palju rohkem omavahel ja jagame mõtteid. Varasem igaühel oma tuba-oma luba tingis tihtipeale selle, et uks oli kinni ja sisenemisel ei pööratud sisenejale erilist tähelepanu. Vahva on see, et kui ma arvasin, et kindlasti minnakse riidu, siis seda pole juhtunud. Vastupidi, kui väikemees õhtuti musu-kalli tahab, siis peajagu suuremad pojakesed-mehekesed tahavad ka kalli. Musi saavad ka.



No comments:

Post a Comment